Nutramigen

0
Nutramigen

Nutramigen

6

Pris


6.0/10


Amning

Sundhedsstyrelsen generelle anbefaling er, at børn skal ammes de første 6 måneder af deres levetid – og gerne længere. Hvis ikke det er muligt – eller hvis amningen ikke er tilstrækkelig – skal barnet have en højt hydrolyseret specialernæring.

Spædbørn der har børneeksem, eller har høj risiko for at udvikle sygdommen, skal udelukkende ernæres via amning de første 4 måneder. Man mener, at amning i de første 4 – 6 måneder kan være med til at forebygge forekomsten af børneeksem. Hvis det er nødvendigt at supplere, skal højt hydrolyseret specialernæring ligeledes anvendes. Efter 4 måneders alderen skal almindelig modermælkserstatning anvendes.

Der findes flere produkter i Nutramigen-serien, men det er normalt altid Nutramigen 1 DHA, der anbefales til børn med børneeksem:

  • Nutramigen 1 DHA
  • Nutramigen 2 DHA
  • Nutramigen Puramino

Tidligere anbefalede man også modermælkserstatningen Profylac, men den udgik i 2017.

 

Modermælk og modermælkserstatning

Hos børn med forhøjet risiko for at udvikle allergi kan man mindske – men ikke fjerne – risikoen for udvikling af fødevareallergi, hvis barnet udelukkende ernæres med modermælk og/eller højt hydrolyseret specialernæring (som f.eks. Nutramigen 1 DHA) i de første 4 levemåneder. Dette gør sig især gældende ved mælkeallergi og børneeksem i barnets første 5 – 7 leveår. Den allergiforebyggende effekt af højt hydrolyseret specialernæring som f.eks. Nutramigen 1 DHA, er ikke påvist hos børn uden disposition for allergi, som derfor skal have almindelig modermælkserstatning.

 

Hvad er Nutramigen 1 DHA?

Nutramigen 1 DHA er en speciel tilskudsblanding, der egentlig er udviklet til børn med mælkeallergi, men også anvendes til børn med risiko for udvikling af børneeksem.

Udover de nødvendige næringsstoffer, indeholder Nutramigen 1 DHA også Omega-3-fedtsyre (DHA) og Docosahexahensyre (DHA).

 

Hvis du har spørgsmål

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit barn har behov for modermælkserstatning – eller hvis du har andre spørgsmål omkring dette emne – bør du kontakte din læge eller sundhedsplejerske.

 

Kilder:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here